O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Tag: czerwone mięso

  • Przetworzone czerwone mięso Fot. PAP/Grzegorz Michałowski
    aktualizacja:

    Dieta bogata w mięso związana z wyższym ryzykiem demencji

    Wieloletnie spożywanie dużych ilości czerwonego mięsa, zwłaszcza przetworzonego - jak np. kiełbasa i inne wędliny, ma związek z szybszym pogarszaniem się zdolności poznawczych i rozwojem demencji. Długofalowe badanie na ten temat opublikowało czasopismo „Neurology”.

  • Wołowina. Fot. PAP/EPA/JASON SZENES
    aktualizacja:

    Wołowina coraz droższa. Ceny będą rosnąć aż do 2035 r.

  • Jedzenie czerwonego mięsa o ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2. Naukowcy o swoim odkryciu. Fot. Freepik (zdjęcie ilustracyjne)
    aktualizacja:

    Czerwone mięso może zwiększać ryzyko rozwoju cukrzycy? Naukowcy tłumaczą

Serwisy ogólnodostępne PAP