O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Moczka, kisiel owsiany czy makówki. Karol Okrasa przypomina dawne wigilijne specjały [NASZE WIDEO]

Wigilia to najważniejsza w roku kolacja. Na stołach oprócz znanych wszystkim, tradycyjnych potraw takich jak pierogi z kapustą i grzybami, czy uszka z czerwonym barszczem można jeszcze znaleźć inne, ciekawe, niemal zapomniane dania. Znany kucharz Karol Okrasa opowiedział m.in. o śląskiej moczce zrobionej z piernika i karpia oraz kisielu owsianym znanym na Podlasiu. Zdradził też tajemnicę pewnej cudownej przyprawy.

Zobacz także

  • Witold Szabłowski Fot. PAP/Tytus Żmijewski
    Witold Szabłowski Fot. PAP/Tytus Żmijewski

    Witold Szabłowski: dania kucharzy dyktatorów były przepełnione miłością i strachem

  • Pascal Brodnicki. Fot. PAP/Tomasz Wiktor
    Pascal Brodnicki. Fot. PAP/Tomasz Wiktor
    Specjalnie dla PAP

    Pascal Brodnicki: warto promować produkty lokalne

  • Owsianka Fot. Dan Marsh/Adobe Stock
    Owsianka Fot. Dan Marsh/Adobe Stock

    Księżna Diana jadła to każdego dnia. „Nocna owsianka” to śniadanie idealne, także dla osób na diecie

  • Kucharz podczas pracy	Fot. PAP/EPA/ZSOLT SZIGETVARY
    Kucharz podczas pracy Fot. PAP/EPA/ZSOLT SZIGETVARY

    Kultowe gwiazdki przyznawane od stu lat. Do Polski zawitały w ubiegłej dekadzie

Serwisy ogólnodostępne PAP