O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Co warto wiedzieć o tradycji dzielenia się opłatkiem?

Dobrze przechowywany opłatek, i to jest ciekawe, im jest starszy, tym robi się bielszy. Po wyjęciu z formy, przez około tydzień, jest lekko żółty, ale już miesiąc później nabiera bieli.

Fot. PAP/Darek Delmanowicz
Fot. PAP/Darek Delmanowicz

Fot. PAP/Maciej Zieliński , Adam Ziemienowicz

Zobacz także

  • Ewa Bem. Fot. PAP/Andrzej Jackowski
    Ewa Bem. Fot. PAP/Andrzej Jackowski

    Ewa Bem o Wigilii w rodzinnym domu: lubiłam ten „serdeczny tłok przy opłatku” [WYWIAD]

  • Szopka wykonana w całości z piasku. Fot. PAP/EPA/Angel Medina G.
    Szopka wykonana w całości z piasku. Fot. PAP/EPA/Angel Medina G.

    Gigantyczna szopka z piasku w Hiszpanii. Przyciąga dziesiątki tysięcy turystów [WIDEO]

  • Zdjęcie ilustracyjne Fot. Adobe Stock/kalinichenkod
    Zdjęcie ilustracyjne Fot. Adobe Stock/kalinichenkod

    Z masłem, mlekiem albo prażonym ryżem. Jak serwuje się herbatę w różnych zakątkach świata

  • Wielkanoc w 1945 roku Fot. PAP/CAF
    Wielkanoc w 1945 roku Fot. PAP/CAF

    Dzielili się tym, co mieli. Tak wyglądała Wielkanoc tuż po wojnie

Serwisy ogólnodostępne PAP