PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.
W ciągu ostatniej dekady we Francji nastąpił rozkwit nowych lokali. W poniedziałek 18 marca firma Michelin ogłosiła swoją coroczną listę najlepszych francuskich restauracji. Producenci opon, bracia Andre i Edouard Michelin, wydali swój pierwszy przewodnik w 1900 roku, aby zachęcić kierowców do odkrywania restauracji w całej Francji. Od tego czasu Michelin rozszerzył swoją działalność na 45 miejsc docelowych na całym świecie, a w tym roku wypuści podobny przewodnik dla hoteli.
Wszelkie materiały (w szczególności depesze agencyjne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych. Materiały te mogą być wykorzystywane wyłącznie na postawie stosownych umów licencyjnych. Jakiekolwiek ich wykorzystywanie przez użytkowników Portalu, poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym, bez ważnej umowy licencyjnej jest zabronione.
Zobacz także
Andrea Camastra. Fot. Materiały prasowe
Specjalnie dla PAP
Szef kuchni Andrea Camastra: najważniejsze to nie gotować dla gwiazdek, tylko dla doskonałości [WYWIAD]
Kucharz podczas pracy Fot. PAP/EPA/ZSOLT SZIGETVARY
Kultowe gwiazdki przyznawane od stu lat. Do Polski zawitały w ubiegłej dekadzie
Wnętrze restauracji NUTA przy stołecznym Placu Trzech Krzyży w Warszawie. Fot. PAP/Rafał Guz
Andrea Camastra: gwarantuję, że moja restauracja będzie miała gwiazdki Michelin [NASZE WIDEO]