Tag: gotowanie
-
aktualizacja:Szef kuchni Andrea Camastra: najważniejsze to nie gotować dla gwiazdek, tylko dla doskonałości [WYWIAD]
Pochodzi z włoskiej Apulli, ale to Polska i nasz żurek skradły jego serce - nie tylko kulinarne. Andrea Camastra, z którym rozmawiamy przy okazji Światowego Dnia Szefa Kuchni, obchodzonego 20 października, nazywany jest ojcem chrzestnym fine diningu w Polsce. Prowadzone przez niego restauracje zdobyły łącznie osiem razy gwiazdkę Michelin. Choć w Polsce jest pod tym względem rekordzistą, przyznaje, że nie zna żadnego sekretu na jej zdobycie, poza „gonieniem za perfekcją”.
-
Specjalnie dla PAPaktualizacja:Pascal Brodnicki: warto promować produkty lokalne
-
aktualizacja:Od bułki z bananem po makaron z truskawkami, czyli potrawy, które zdobyły rozgłos dzięki sportowcom
-
aktualizacja:Gotowanie na gazie może sprzyjać nowotworom. Wyniki badań
-
Turniej WTA w Indian Wells. Świątek gra dalej i odkrywa nowe hobby
-
aktualizacja:Ewolucja przestrzeni kuchennych - od miejsca “wstydliwego” do reprezentacyjnej wizytówki domu
-
aktualizacja:Naukowa metoda idealnego gotowania jajek. Składa się na nią aż 8 cykli